Retail Media als onderdeel van Full-Funnel Marketing

Full-funnel Marketing betekent dat je gespecialiseerde content en strategieën ontwikkeld die inspelen op de verschillende stadia van de marketingtrechter en niet slechts op één fase: TOFU, MOFU én BOFU dus!
28 augustus 2024

Maar eigenlijk is het aloude principe ‘smart marketing money’ en verwijst naar het strategisch en efficiënt inzetten van marketingbudgetten om maximale resultaten te behalen. Je weet ze vast nog wel maar hierbij nogmaals de kernprincipes:

  1. Data-gedreven beslissingen

Gebruik data en analytics om te begrijpen welke marketingkanalen en campagnes het beste presteren. Dit helpt je om budgetten te verschuiven naar de meest effectieve onderdelen van de full-funnel.

  1. Full-funnel benadering

Investeer in marketingactiviteiten die de hele klantreis dekken, van bewustwording (TOFU) tot overweging (MOFU) en conversie (BOFU). Dit zorgt ervoor dat je potentiële shoppers op elk punt in hun reis bereikt en begeleidt.

  1. ROM-focus

Richt je op campagnes die een hoge ‘return on marketing investment’ (ROMI) bieden. Dit betekent dat je voortdurend moet meten en optimaliseren om ervoor te zorgen dat elke uitgegeven euro waarde oplevert.

  1. Segmentatie en targeting

Segmenteer je doelgroep en richt je marketinginspanningen op specifieke klantgroepen in de funnels als een soort matrix activiteit waarin meerdere fases en meerdere segmenten (a-synchroon) zich bevinden. Dit verhoogt de relevantie en effectiviteit van je campagnes.

  1. Testen en optimaliseren

Voer A/B-tests uit om te zien welke varianten van je campagnes het beste presteren. Optimaliseer op basis van de resultaten om je marketinginspanningen continu te verbeteren.

  1. Gebruik van technologie

Maak gebruik van marketingtechnologieën zoals marketing automation, CRM-systemen en AI om je marketingprocessen te stroomlijnen en te verbeteren.

Heb je interesse om deze principes eens toe te passen op een aanstaande marketingcampagne of wil je een campagne uit het verleden toetsen aan deze principes? We helpen je graag! Neem vooral even contact met me op.